Skoatterwald
Logo Logo

Heerlijk leven in It Hearrenfean

In Skoatterwâld woon je in een prachtig nieuw huis in een groene omgeving op steenworp afstand van Heerenveen. Of op z’n Fries: It Hearrenfean. In sportstad Heerenveen is van alles te beleven.

Hartje Heerenveen

In het sfeervolle centrum kun je heerlijk een dagje winkelen. Je vindt er kleine unieke boetiekjes tot aan de grote bekende winkelketens. Op donderdag is het koopavond, dan zijn alle winkels tot 21:00 uur geopend. Of bezoek eens de gezellige de weekmarkt op zaterdag. Shoppen, een terrasje pakken, naar de bioscoop, een museum bezoeken of uit eten. Heerenveen bruist!

Leuke weetjes

  • Heerenveen staat bekend als een echte sportstad. Grote sportcomplexen zoals Thialf en het Abe Lenstra Stadion heeft Heerenveen zelfs buiten Nederland beroemd gemaakt.
  • Een nieuwbouwhuis is veel zorgelozer. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet.
  • Heerenveen is qua aantal inwoners de vierde plaats van Friesland, maar behoort niet tot de Friese elf steden. 
  • Er wonen in 2017 30.467 mensen in Heerenveen, het oudste veenkanaaldorp van Nederland.
  • Een nieuwbouwhuis is een stuk energiezuiniger. Een nieuwbouwwoning is al gauw 30% zuiniger dan een woning die pakweg 25 jaar geleden gebouwd is.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?